Cuprins:

1. De ce sa alegi un detergent ecologic pentru spalarea hainelor ?
2. Care sunt ingredientele de baza ale detergentilor ecologici ?
3. Cum ne protejeaza pielea aceste produse?
4. Cum afecteaza detergentii mediul si sursele de apa
5. Cum ne alegem detergentul de rufe potrivit?
6. Deosebiri intre detergent ecologic si cel conventional ?
7. Recomandarile noastre
De ce sa alegi un detergent ecologic pentru spalarea hainelor ?
Foarte multe alergii se datoreaza substantelor nocive continute in detergentii de rufe sau in orice alte produse folosite la curatirea acestora.

De aceea este important sa folosim produse bio pentru spalarea si intretinerea rufelor pornind de la detergeti bio de rufe, continuind cu balsamuri naturale, sapunuri bio de rufe, inalbitori ecologici, produse bio pentru scoaterea petelor si chiar anticalcarul folosit pentru intretinerea masinii de spalat

Când alegi un detergent ecologic, faci si un gest pentru conservarea mediului, ai grijă de mediul înconjurător și de întreaga ta familie…cu blândețe .

Toți detergenții Ecodoo sunt certificati ECOCERT, eticheta ecologică, fiind deasemenea hipoalergenici, fără OMG, fără alergeni.

Exista inclusiv detergenti ecologici conceputi special pentru pielea sensibila si si pentru cea foarte delicată a bebelușilor.

Ecodoo este membru in proiectul “1% pentru Planeta”, donand 1% din cifra de afaceri pentru protejarea planetei.

In felul acesta dumnevoastra ajuta la finantarea unor proiecte de ecologizare a planetei .

Lichid sau pudră, cu sau fara miros… puteti alege forma pe care o preferați și de asemenea alegerea aromei pentru detergentul dumneavoastră de rufe Ecodoo.
Care sunt ingredientele de baza ale detergentilor ecologici ?
Un detergent de rufe ecologic certificat trebuie sa contina cel putin 95% din ingrediente naturale, derivate din plante sau minerale, si minim 10% din compozitia sa totala trebuie sa provina din agricultura ecologica, adica o compozitie fara OMG-uri, fara ingrasaminte chimice sau pesticide.

Intre ingrediente veti descoperi in afara de apa, agenti de innalbire, uleiuri esentiale, extracte vegetale, agenti surfactanti naturali, sapunuri naturale, glicerina vegetala, aloe vera.

Ecodoo merge mai departe prin eliminarea înălbitorilor optici, aditivilor și agenților tensioactivi din petrochimice din detergenții săi.

Pentru a minimiza impactul general al acestuia asupra mediului detergentul de rufe ecologic impune criterii pe toată durata de viață a produsului, de la alegerea materiilor prime până la eliminarea produsului în mediu, prin formulare și ambalare, garantând în același timp o eficiență echivalentă cu produsele „clasice” dar cu un impact mai mic asupra mediului..
Cum ne protejeaza pielea aceste produse?
In totala opozitie cu detergentii conventionali, detergenti ecologici nu contin ingrediente alergene sau agresive pentru piele cum ar fi agenți tensioactivi derivați din petrochimice:

– dodecilbenzensulfonat

– alchilbenzensulfonat,

– borați

– înălbitori optici

Majoritatea detergentilor ecologici sunt formulati special hipoalergenic pentru un risc minim de reactii alergice.
Cum afecteaza detergentii mediul si sursele de apa
Acesti detergent ecologici respectă cât mai mult mediul pe tot parcursul ciclului lor de viață.

In toate etapele: fabricarea, utilizarea, eliminarea produsului și a recipientului acestuia după utilizare, impactul detergenților ecologici asupra mediului este minimizat.

Pentru a realiza acest lucru, aceste produse favorizează utilizarea surfactanțilori și a aditivilor care limitează impactul asupra mediului.

Spre comparatie detergentii conventionali contin compuși ce au un efect negativ semnificativ asupra mediului.

Odată ce lenjeria a fost spălată, unele dintre aceste elemente sunt greu biodegradabile.

Prin urmare, se regăsesc în apele uzate și, potențial, în căile navigabile.

Și unii conservanți, parfumuri și coloranți nu ajută.

Când știi că o familie de patru persoane face în medie 230 de spălări în fiecare an, îți dai seama că a-ți spăla rufele murdare nu este neapărat un gest foarte „verde”.

Și asa apare dorința de a apela la detergenți mai ecologici…
Cum ne alegem detergentul de rufe potrivit?
Cautati in magazine detergenti ce au certificare bio de tip ECOCERT Greenlife in acord cu standardul ECOCERT cu referinte disponibile AICI .

Acesta va garanteaza toate benficiile subliniate mai sus fara a pierde absolut nimic din eficienta si din calitatea spalarii.

Este important sa ne acordam timpul necesar sa citim ingredientele si garantiile oferite de producator, deasemenea de a alege detergenti ai unor producatori recunoscuti, din tari in care conservarea si protejarea mediului dar si a cumparatorilor este in prim plan.

Un procent de 100% ingrediente naturale spune multe despre calitatea unui detergent.

Detergentii ecologici sunt utilizati pentru textile albe sau colorate, cu texturi sensibile, pentru spalat la masina sau manual, fiind eficienti de la 30°C la 90°C in apa moale sau dura in functie de dozare.

Certificat ECOCERT, acest detergent ecologic Ecodoo are la bază substanțe naturale și lipsit de agenți tensioactivi petrochimici.
Deosebiri intre detergent ecologic si cel conventional ?
Detergent clasic, detergent ecologic, detergent „organic”, detergent tradițional.

Care sunt diferențele?

Și cum să alegi pentru a fi sigur că folosești un produs care respectă mediul înconjurător, lenjeria dar și pielea întregii familii?

In timp ce detergentul conventional este practic un cocktail de substante cum ar fi agenți tensioactivi derivați din petrochimice:

Dodecilbenzensulfonat, alchilbenzensulfonat, borați, înălbitori optici, care afecteaza mediul inconjurator dar si pielea, in cazul detergentului ecologic, certificarea garanteaza:

– lipsa OMG
– un procent covarsitor de ingrediente naturale (minim 95%)
– componenti activi de origine vegetala si minerala
– lipsa fosfatilor si azurantilor optici
– lipsa derivatilor petrochimici
– lipsa testelor pe animale
– lipsa uleiului de palmier
– lipsa sulfatilor si a colorantilor

Formatele concentrate (2l pentru 66 de spalari) asigura deasemenea protejarea mediului fara a micsora eficienta produselor.

Detergentii ecologici sunt biodegradabili conform normelor OCDE 302B inclusiv in ceea ce priveste ambalajul.

Un produs ecologic este un produs eco-proiectat, adică a fost gândit și dezvoltat cu dorința de a fi mai respectuos față de mediul înconjurător.

Acest produs favorizează fie componentele cu impact redus asupra mediului, fie materiile prime de origine vegetală, fie ambele.

Un astfel de detergent este așadar în principiu un detergent mai respectuos cu mediul, spre deosebire de un așa-numit detergent „clasic” (de origine petrochimică).
Recomandarile noastre
In functie de sensibilitatea noastra putem alege ingama Ecodoo intre:

Detergenti hipoalergenici de tip Detergent rufe bio sensitive fara alergeni, fara parfum 2L formula ultraconcentrata pentru spalare manuala sau la masina, rufe albe sau colorate, recomandat pentru rufe bebelusi sau piele sensibila, 100% natural, fara ulei de palmier, fara uleiuri esentiale, fara sulfati sau coloranti.

Perfecti inclusive pentru hainele bebelusului tau.

Detergent cu parfumuri naturale:

Detergent rufe bio cu miros de lavanda 2L

Detergent rufe bio cu miros de piersici 2L

Detergent rufe bio cu sapun de Marsilia 2L.

Un astfel de detergent ajunge pentru 66 de spalari ( utilizand doza recomandata).

Formula ultraconcentrata pentru rufe albe si colorate, spalare manuala sau la masina, 100% natural, fara ulei de palmier, fara sulfati sau coloranti.

Deasemenea pentru cei care prefera forma pulbere: Detergent rufe pudra 1,5Kg, un detergent pulbere cu formula ultraconcentrata pentru rufe albe si colorate.

Contine sapun de Alep si ulei esential de lavandin si eucalipt.

Ecodoo este o alternativa reala la produse de curatare conventionale, o gama de produse pe baza de plante cu formule puternice, biodegradabile, in conformitate cu referinta “detergent ecologic” certificata de ECOCERT, ambalaje cu impact redus asupra mediului, formule eficiente si biodegradabile.

Afișez toate cele 19 rezultate