Cuprins:

1. De ce sa alegem pentru noi si familia noastra paste fara continut de gluten ?
2. Care sunt beneficiile pastelor fara continut de gluten ?
3. Ce tip de faina este folosita pentru producerea acestora?
4. Le ce trebuie sa fim atenti atunci cand ne alegem pastele fara continut de gluten?
5. Cum ne alegem cele mai gustoase paste pentru noi si familia noastra?
6. Ce fel de produse iti recomandam noi ?
7. Cum se gatesc pastele fara gluten?
De ce sa alegem pentru noi si familia noastra paste fara continut de gluten ?
In cadrul familiei trebuie sa avem o alimentatie variata atat ca meniu dar si ca ingrediente, indiferent de intolerantele sau sensibilitatilor membrilor familiei.

Chiar daca nu exista membri ai familiei cu boala celiaca sau intoleranta la gluten a manca gluten dimineata la pranz si seara inseamna o epuizare a varietatii alimentare.

Uneori exista si teama ca nu vom gasi produse fara gluten care sa inlocuiasca produsele clasice. E cazul binecunoscut al pastelor. A manca fara gluten poate părea foarte frustrant atunci cand esti un fan al pastelor!

Pastele se fac repede, tin de foame, sunt foarte versatile pentru ca se pot combina cu multe alte ingrediente sau sosuri.

Iar in punct de vedere senzorial, variarea conținutului farfuriei vă permite să descoperiți noi arome.

Fie că ești tânăr sau bătrân, curiozitatea alimentară este un lucru bun: promovează deschiderea către alte experiențe sau gastronomie.

Asa ca haideti sa mancam paste ce nu contin gluten!
Care sunt beneficiile pastelor fara continut de gluten ?
Diversificarea dietei are beneficii evidente: fiecare cereală sau legumă are o compoziție nutrițională anume (natura nutrienților și proporțiile):

– carbohidrați

– proteine ​​și fibre

– antioxidanți

– vitamine

– oligoelemente

Astfel, oprirea glutenului sau pur și simplu reducerea consumului de gluten ajută la integrarea altor alimente în meniu, deci si a altor nutrienti necesari

Pastele fara gluten oferă la fel de multă energie ca pastele pe bază de grau, cu aproximativ 350 kcal la 100 g.

Aceste paste furnizeaza carbohidrati mai complexi si mai variati decat carbohidratii din grau.

Pastele din orez si porumb sunt bogate in carbohidrati, insa pastele din hrisca sau leguminoase, pe de altă parte, conțin mai multe proteine ​​și fibre vegetale si au un indice glicemic mai mic, adică cresc mai puțin zahărul din sânge.
Ce tip de faina este folosita pentru producerea acestora?
Pastele cu gluten se fac in mod uzual din grau, insa la pastele fara gluten varietatea este mult mai mare.

Se foloseste faina de orez, faina de porumb, faina de hrisca, faina de quinoa, faina de mei sau faina de amarant si deseori mixuri din aceste tipuri de faina fara gluten.

Se mai folosesc diverse tipuri de faina fara gluten din leguminoase cum ar fi:

– faina de naut

– mazare,

– linte de toate felurile si culorile.

Exista si paste din faina de banane sau paste din faina konjac cu extrem de putine calorii.

Tot cu putine calorii sunt pastele fara gluten din inima de palmier.
Le ce trebuie sa fim atenti atunci cand ne alegem pastele fara continut de gluten?
Dupa cum am aratat mai sus exista o marie varietate de paste care nu au gluten pentru toate gusturile dar si pentru diverse nevoi.

Nu trebuie sa uitam ca pastele totusi abunda de carbohidrati care se transforma in zahar in organism.

De exemplu pastele din porumb chiar daca sunt mai ieftine au un indice glicemic destul de mare.

Pentru cei care vor un aport mai mare de fibre merita sa luati in considerare pastele fara gluten din hrisca.

Pentru cei care doresc un aport de proteine, puteti alege pastele fara gluten din faina de leguminoase adica paste din naut, linte, lupin, mazare

Pentru cei care tin regim de slabire perfecte sunt pastele shirataki din faina de konjac, dar si pastele fara gluten din inima de palmier.

Deci trebuie sa stiti ce contine fiecare tip de paste ce nu contin gluten si in special sa cititi cu atentie analiza nutritionala.
Cum ne alegem cele mai gustoase paste pentru noi si familia noastra?
Asa dupa cum se stie gusturile variaza si „nu se discuta”.

Insa trebuie incercate o varietate cat mai mare si apoi puteti decide care sunt pe gustul vostru.

In afara de gust, un factor important este si textura.

Pastele din orez si prorumb sunt mai ferme si se pot gati cu sos.

Pastele din mei sunt mai fine si se inmoaie repede, deci pot fi utilizate in supa in loc de taitei.

Pastele din hrisca au un gust dulceag, dar sunt mai sfaramicioase.

Pastele care contin quinoa au un gust specific cu arome de nuci.

Un alt aspect este forma. Puteti alege dintre spaghetti, macaroane, fusilli, penne, tagliatelle, etc.
Ce fel de produse iti recomandam noi ?
Prima noastra optiune pentru cei care nu au alte intolerante pe langa problemele legate de consumul de gluten sunt pastele multicereale.

Adica este vorba din paste facute din diverse fainuri de cereale.

In general au ca baza faina fara gluten de orez sau de porumb la care se mai adauga quinoa, amarant sau hrisca.

Si pentru preparate asiatice va recomandam pastele simple din orez sau pastele din hrisca.

Evident pentru cei la diete va recomandam pastele shirataki.
Cum se gatesc pastele fara gluten?
Pastele fara gluten din faina de cereale sau de leguminoase se gătesc ca pastele de grau, în apă clocotită cu sare.

Timpul de fierbere depinde de forma pastelor și de compoziția acesteia.

Cu toate acestea, gatitul poate fi dificil daca nu stii cele 2 elemente de baza este indicat să le amestecați cât mai puțin în timpul gătirii să respectați timpul de gătire recomandat pe ambalaj.

Pastele din inima de palmier nu se gatesc, doar se amesteca la cald cu legume, sos, sau alte ingrediente

Similar se gatesc si pastele shirataki din faina konjac.

Acestea nu au un gust specific, multa lume se plange ca chiar nu au gust, dar ele imprumuta gustul celorlate ingrediente cu care se combina.

Si au doar 7 Calorii/100g. Deci merita!

Ca orice paste se pot combina cu diverse sosuri, cu legume, cu leguminoase, cu branza, carne, peste si multe alte ingrediente.

Cu ulei de măsline, pesto, roșii, gratinat sau salată, pastele fără gluten se pretează la multe rețete gourmet.

Pastele ca si fel de mancare exista in aproape toate bucatariile deci varietatea de feluri de mancare este foarte mare.

În concluzie, nu are rost să te privezi de un preparat bun de paste!

In acest link aveti si o reteta simpla si delicioasa de paste ce nu contin gluten.

Afișez toate cele 38 de rezultate

  • Fusilli din hrisca – fara gluten 250g

    Produs bio garantat fara gluten 100% hrisca, cu un continut bogat de fibre, recomandat pentru persoanele ce sufera de celiachie si celor care vor sa consume alimente fara gluten de cea mai buna calitate.

  • Fusilli din mazare verde- fara gluten 250g

    Paste garantate fara gluten, vegan, 100% din mazare verde, fara zahar, fara gluten, sursa de fibre cu continut foarte ridicat de proteine vegetale si continut scazut de carbohidrati.

  • Fusilli multicereale – fara gluten 340g

    Paste bio multicereale tip fusilli, garantate fara gluten, produse din specialitate produsă cu un amestec de porumb, orez, orez brun, hrisca si quinoa.

  • Spaghetti din porumb si orez - fara gluten 400g

    Spaghetti din porumb si orez – fara gluten 400g

    Spaghete bio de orez si porumb garantate fara gluten, facute in ateliere specifice avand mai putin de 20ppm (20 parti pe million) de gluten. Certificare AFDIAG

  • Penne in 3 culori fara gluten 250g

    Penne in 3 culori fara gluten 250g

    Paste bio semiintegrale fara gluten cu continut mare de proteine, a caror combinatie de culori este data de ingredientele din compozitie: orez, quinoa, amarant, sfecla, curcuma.

  • Melcisori din porumb și orez fără gluten 500g

    Melcisori din porumb și orez fără gluten 500g

    Paste bio melcisori de porumb si orez, produs garantat fara gluten. Gata in 8 minute.

  • Spaghetti in 3 culori fara gluten 250g

    Spaghetti in 3 culori fara gluten 250g

    Spaghete bio din Anzi garantate fara gluten facute in ateliere specifice avand mai putin de 20ppm (20 parti pe million) de gluten. Certificare AFDIAG. Culorile acestor spaghetti sunt date exclusiv de ingredientele din compozitie: curcuma, spanac, sfecla.

  • Penne cu quinoa fara gluten 250g

    Penne cu quinoa fara gluten 250g

    Paste bio de tip penne din quinoa si orez fara gluten.

  • Paste fara gluten - farfalle din orez integral 250g

    Farfalle de orez integral 250

    Paste bio de orez integral, paste fara gluten. Gata in 14 minute.

  • Cuiburi de tagliatele din orez integral - fara gluten 300g

    Cuiburi de tagliatele din orez integral – fara gluten 300g

    Paste bio de orez integral, produs garantat fara gluten.

  • Macaroane din orez integral fără gluten 500g

    Macaroane din orez integral fără gluten 500g

    Paste bio din orez integral, produs garantat fara gluten, bogat in proteine. Preparare in doar 5 minute.

  • Fusilli cu hrisca fara gluten 500g

    Fusilli cu hrisca fara gluten 500g

    Paste bio de tip fusilli 100% din hrisca bio, garantat fara gluten.

  • Stelline de orez - fara gluten 250g

    Stelline de orez – fara gluten 250g

    Paste stelline de orez, 100% italian, produs bio fara gluten, sursa de proteine de calitate

  • Fusilli de orez - fara gluten 400g

    Fusilli de orez – fara gluten 400g

    Fusilli de orez, 100% italian, produs bio fara gluten, sursa de proteine de calitate

  • Penne multicereale – fara gluten 340g

    Paste bio multicereale, tip penne, garantate fara gluten, produse din specialitate produsă cu un amestec de porumb, orez, orez brun, hrisca si quinoa.

  • Laasagna din linte galbena - fara gluten 250g

    Lasagna din linte galbena – fara gluten 250g

    Paste bio bogate in proteine si fibre, produs garantat fara gluten, continut 90% legume.

  • Fusilli din linte rosie 250g

    Fusilli din linte rosie – fara gluten 250g

    Produs vegan, fara zahar, fara gluten, sursa de fibre cu continut ridicat de proteine vegetale de cea mai inalta calitate si continut scazut de carbohidrati

  • Fusilli de orez integral – fara gluten 250g

    Fusilli de orez integral bio, 100% italian, din gama Rice&Rice de produse bio certificat fara gluten de Asociatia Italiana pentru Celiachie.

  • Paste casarecce din naut - fara gluten 250g

    Paste casarecce din naut – fara gluten 250g

    Produs vegan, fara zahar, fara gluten, sursa naturala de fibre cu continut ridicat de proteine vegetale de cea mai inalta calitate si continut scazut de carbohidrati

  • Paste bio Spaghetti din soia neagra 200g

    Paste bio Spaghetti din soia neagra 200g

    Produs, sarac in carbohidrati, perfect pentru curele de slabire, potrivit pentru vegetarieni, vegani, diabetici. Nu contine gluten in mod natural.

    Promotie valabila in limita stocului disponibil

  • Paste bio Fettuccine din soia verde 200g

    Paste bio Fettuccine din soia verde 200g

    Produs organic vegan fara colesterol, sarac in carbohidrati, perfect pentru curele de slabire, potrivit pentru vegetarieni, vegani, diabetici. Produs ce nu contin gluten in mod natural. Contine cu 60% mai putini carbohidrati decat pastele normale si cu 400% mai multe proteine.

  • Paste bio Fettuccine din soia galbena 200g

    Paste bio Fettuccine din soia galbena 200g

    Produs organic fara colesterol, sarac in carbohidrati, bogat in fibre dietetice si proteine, perfect pentru curele de slabire, potrivit pentru vegetarieni, vegani, diabetici. Nu contine gluten in mod natural.

  • Spaghetti de orez integral – fara gluten 250g

    Paste din orez integral italian, produs bio certificat fara gluten de Asociatia italiana pentru Celiachie

  • Spaghetti din hrisca – fara gluten 250g

    Produs bio garantat fara gluten 100% hrisca, cu un continut bogat de fibre, recomandat pentru persoanele ce sufera de celiachie si celor care vor sa consume alimente fara gluten de cea mai buna calitate.

  • Spaghetti multicereale – fara gluten 340g

    Paste bio multicereale, tip spaghete, garantate fara gluten, produse din specialitate produsă cu un amestec de porumb, orez, orez brun, hrisca si quinoa.

  • SHIRATAKI Fettuccine Konjac 200g

    Produs natural 100%, fara gluten, fara grasimi, fara zahar, fara carbohidrati, fara soia, perfect pentru curele de slabire, potrivit pentru vegetarieni, vegani, diabetici, precum si pentru persoanele cu intoleranta la grau sau alergie la soia. PRODUS FARA MIROS. Produs ce nu contine in mod natural soia.

  • SHIRATAKI Orez Konjac 200g

    Produs natural 100%, vegan, keto, FARA MIROS, fara gluten, fara grasimi, fara proteine, fara carbohidrati.  Perfect pentru curele de slabire, potrivit pentru vegetarieni, vegani, diabetici, precum si pentru persoanele cu intoleranta la grau sau alergie la soia. Produs ce nu contine in mod natural soia.

  • SHIRATAKI Spaghetti Konjac 200g

    Produs natural 100%, fara gluten, fara grasimi, fara carbohidrati, fara zahar. Perfect pentru curele de slabire, potrivit pentru vegetarieni, vegani, diabetici, precum si pentru persoanele cu intoleranta la grau sau alergie la soia. Fara Miros. Produs ce nu contine in mod natural soia.

  • Penne din hrisca - fara gluten 250g

    Penne din hrisca – fara gluten 250g

    Produs bio garantat fara gluten 100% hrisca, cu un continut bogat de fibre, recomandat pentru persoanele ce sufera de celiachie si celor care vor sa consume alimente fara gluten de cea mai buna calitate.

    Promotie valabila in limita stocului disponibil

  • Paste konjac bio shirataki fara miros

    Bio SHIRATAKI Fettuccine 300g net

    Produs natural 100%, fara carbohidrati, grasimi, cu doar 7kcal/100g, realizate DOAR DIN KONJAC SI APA fara alte fainuri de adaos, paste sub forma de FETTUCCINE, fara gluten, fara OMG, recomandate pentru curele de slabire, vegani, diabetici, intoleranta la gluten si soia.

  • Paste shirataki taitei din konjac fara calorii 200g

    SHIRATAKI Taitei Konjac 200g

    Produs natural 100%, fara gluten, fara grasimi, fara proteine, fara carbohidrati, perfect pentru curele de slabire, potrivit pentru vegetarieni, vegani, diabetici, persoane cu intoleranta la grau sau soia. Produs ce nu contine in mod natural soia. Fara miros. Keto friendly.

  • Penne de orez integral - fara gluten 250g

    Penne de orez integral – fara gluten 250g

    Penne de orez integral bio, 100% italian, din gama Rice&Rice de produse bio certificat fara gluten de Asociatia Italiana pentru Celiachie

  • Paste konjac bio shirataki fara miros

    Bio SHIRATAKI Orez 300g net

    Produs natural 100%, fara carbohidrati, grasimi, cu doar 7kcal/100g, realizate DOAR DIN KONJAC SI APA fara alte fainuri de adaos, paste sub forma de OREZ, fara gluten, fara OMG, recomandate pentru curele de slabire, vegani, diabetici, intoleranta la gluten si soia, pentru dieta keto.

  • Paste konjac bio shirataki fara miros

    Bio SHIRATAKI Spaghetti 300g net

    Produs natural 100%, fara carbohidrati, grasimi, cu doar 7kcal/100g, realizate DOAR DIN KONJAC SI APA fara alte fainuri de adaos, paste sub forma de Spaghetti fara gluten, fara OMG, recomandate pentru curele de slabire, vegani, diabetici, intoleranta la gluten si soia.

  • Paste konjac bio shirataki fara miros

    Taitei SHIRATAKI din Konjac Bio 300g net Diet Food

    • Produs natural 100%, fara carbohidrati, grasimi
    • Calorii : doar 7kcal/100g
    • Realizate DOAR DIN KONJAC SI APA fara alte fainuri de adaos.
    • Paste sub forma de TAIETEI fara gluten, fara OMG
    • Recomandate pentru curele de slabire, vegani, diabetici, intoleranta la gluten si soia.
  • Bio shirataki vermicelli 300g

    Bio SHIRATAKI Vermicelli 300g

    Produs natural 100%, certificat bio, NOU, vegan, fara miros, fara gluten, fara grasimi, fara carbohidrati, fara soia sau zahar. Excelent pentru dietele vegane, vegetariene si ketogenice (keto), diabetici, precum si pentru persoanele cu intoleranta la gluten sau soia.

  • Paste shirataki udon din konjac fara calorii 200g

    SHIRATAKI Udon Konjac 200g

    Produs natural 100%, NOU, fara miros, fara gluten, fara grasimi, fara carbohidrati, fara soia sau zahar. Excelent pentru dietele vegane, vegetariene si ketogenice (keto), diabetici, precum si pentru persoanele cu intoleranta la gluten sau soia.

  • Paste alfabet din porumb - fara gluten 400g

    Paste alfabet din porumb – fara gluten 400g

    Paste bio din porumb, cu forme litere de alfabet, pentru copii, nu contin in mod natural gluten.

    Promotie valabila in limita stocului disponibil