Descriere
Caracteristici: produs bio, fara lecitina, formula vegana
Gramaj: 200g
Descriere produs: ciocolata neagra cu 58% cacao, destinata pentru copturi este atuul esential pentru preparatele tale de deserturi de casa (tort, prajitura, mousse, fondant, etc.).
Usor de utilizat, va da un gust bun de ciocolata retetelor tale.
PROFIL DE AROMA
Nota de varf
fructe galbene, fructe uscate
Nota de centru
cacao, ciocolata
Nota de baza
lemnos, caramel
Ingrediente: – pasta de cacao Ecuador si/sau Peru si/sau Republica Dominicana si/sau São Tomé*(1)(2),
– zahar din trestie de zahar*(1),
– unt de cacao Ecuador si/sau Peru si/sau Republica Dominicana si/sau São Tomé*(1)(2)
*Ingrediente provenite din agricultura ecologică.
(1)100% din ingredientele de origine ecologica provin din comert echitabil controlat conform standardului FiABLE. Mai multe informatii pe www.BIOPARTENAIRE.com.
(2) Proportia originii ingredientelor variaza in functie de recolta.
Origine: Agricultura non UE. Ecuador, São Tomé, Peru si Republic Dominicana
O alegere care permite producatorului sa garanteze o cacao de de inaltă calitate, cultivata cu respect pentru mediu si biodiversitate si cu adevarat profitabila pentru partenerii producatori ai Kaoka.
Varietate cacao: Nacional, Amelonado si Trinitario
Alergeni: poate contine urme de lapte, nuci si cereale care contin gluten.
Utilizare: Ciocolata poate fi un produs sensibil la utlizare.
Indiferent de metoda de topire aleasa pentru ciocolata (la bain-marie sau la microunde), trebuie sa controlati cu atentie temperatura de topire.
Etapa de topire a ciocolatei este cu siguranta una dintre cele mai importante pentru un desert pe baza de ciocolata.
In mod ideal, ar trebui sa fiti echipat cu un termometru pentru a masura si controla temperatura ciocolatei:
50°C – 55°C pentru ciocolata neagra
45°C – 50°C pentru ciocolata cu lapte
40°C – 45°C pentru ciocolată albă
CUM SA RECUPEREZI O CIOCOLATA CARE S-A INTARIT?
Este complicat sa corectezi ciocolata care a devenit pastoasa si granulata in timpul topirii. Daca aveti posibilitatea, va sfatuim sa incepeti din nou etapa de topire a ciocolatei.
Daca doriti sa incercati totusi, iata sfatul nostru pe care il puteti incerca sa va salvati reteta.
Adaugati treptat grasime (unt moale clasic, unt de cacao inmuiat sau chiar ulei vegetal), in ciocolata si amestecati bine pana cand totul devine din nou omogen.
Daca ciocolata isi recapata o textura fluida si stralucitoare, puteti continua cu reteta initiala!
Mai multe informatii despre utilizarea ciocolatei va oferim in ARTICOLUL special cu toate sfaturile Kaoka pentru a finaliza cu succes etapa de topire a ciocolatei.
Conditii de pastrare si consum: Spatii racoroase si uscate intre 15 si 18°C. Termen de valabilitate 18 de luni
Daca este depozitata incorect, ciocolata poate deveni alba. Acest fenomen natural nu are niciun impact asupra sanatatii tale.
Certificare eco: FR-BIO-01
Kaoka este pionierul productiei de ciocolata bio, producand inca din 1993 ciocolata organica de exceptie pe baza de cacao provenita din filiera organica bioechitabila.