Stoc epuizat

Orz perlat (arpacas) bio 500g Priméal

Arpacasul din orz sau orzul perlat este de fapt samanța de orz decojita si apoi lustruita mecanic.

  • foarte bogat in nutrienti
  • sursa importanta de fibre solubile si insolubile.

Anunță-mă când produsul revine în stoc

SKU: 3380390028400 Categories: ,

Descriere

CARACTERISTICI ARPACAS DE ORZ:

    • produs bio
    • Alergeni : contine gluten
    • Gramaj: 500g

DESCRIERE PRODUS:

    • arpacasul de orz sau orz perlat este de fapt samanța de orz decojita si apoi lustruita mecanic.
    • orzul conține aproximativ de trei ori mai multe fibre pe porție decât ovăzul. Contine hordeina, maltina, amidon, saruri de calciu, fier, fosfor, magneziu, potasiu, zinc, vitamine A, B, C.
    • orzul ar trebui sa fie integrat in alimentatia uzuala impreuna cu alte cereale cu bob intreg deoarece este foarte bogat in multi nutrienti benefici cum ar fi: proteinele si calciul, despre care se stie ca sunt foarte necesare vegetarienilor care au renuntat in totalitate la carne. O ceasca de orz contine aproape jumatate din necesarul zilnic de proteine de care are nevoie o femeie adulta: 22 de grame de proteine, necesarul fiind de 46 de grame. In plus mai contine si 61 de mg de calciu, 245 de mg de magneziu, 486 de mg de fosfor, 832 de mg de potasiu, dar si cupru, mangan, luteina si zeaxantina.
    • orzul este una dintre cele mai bogate surse de fibre, atat solubile (se ataseaza de grasimi pentru a le elimina din corp), cat si insolubile (ajuta la detoxifierea organismului) si protejeaza de cancerul de colon

BENEFICII ALE CONSUMULUI DE ARPACAȘ DE ORZ

      • Sursă mare de fibre

    Fiecare porție de o ceașcă oferă aproximativ 6 grame de fibre.
    Cea mai mare parte a fibrelor găsite în orz este compusa din fibre insolubile, care ajuta la o digestie sănătoasă, metabolismul glucozei și lipidelor, detoxifiere și sănătatea inimii.

      • Ajuta la imbunatatirea digestiei

    Ajuta la combaterea constipației și a diareei, formând volum în tractul digestiv, reglând astfel mișcările intestinale. Fibrele sunt, de asemenea, importante pentru menținerea unui echilibru sănătos al bacteriilor din tractul digestiv

      • Ajută la pierderea în greutate

    Fibrele aduc volum intr-o alimentatie sanatoasa fara un aport prea mare de calorii. Astfel fibrele din orz ajuta la controlul poftei de mâncare și pierderea în greutate.

      • Ajuta in controlul nivelului de zahar din sange si scaderea colesterolului

    Cercetările sugerează că consumul de orz poate fi benefic pentru managementul nivelului de zahăr din sânge, făcându-l o alegere inteligentă pentru cei cu diabet sau orice formă de sindrom metabolic
    Orzul este deosebit de bogat într-un tip de fibre solubile cunoscute sub numele de beta glucan, recunoscute pentru capacitatea de scădere a colesterolului si care au efecte antiinflamatorii și pot ajuta la tratarea simptomelor asociate cu sindromul intestinului iritabil (IBS). boala Crohn și colita ulceroasă.

      • Previne afectiunile inimii

    Orzul conține anumiți nutrienți, inclusiv vitamina B3 niacină, vitamina B1 tiamină, seleniu, cupru și magneziu, care sunt utile în scăderea LDL și a colesterolului total, hipertensiunea arterială și alți factori de risc asociați cu bolile de inimă.

      • Sursa de antioxidanti

    Orzul conține fitonutrienți antioxidanti cunoscuți sub numele de lignani. Lignanii sunt corelați cu incidența mai scăzută a cancerului și a bolilor de inimă, deoarece sunt de ajutor în reducerea inflamației și combaterea efectelor pe care îmbătrânirea le poate avea asupra organismului.

      • Bogat in vitamine si minerale

    Orzul perlat este bogat in vitamine minerale cum ar fi Cuprul extrem de important pentru mentinerea functiilor cognitive la varste inaintate, ajutand deasemenea metabolismul, sistemul nervos si in producerea celulelor rosii. Seleniul din orzul perlat ajuta la sanatatea pielii si a parului iar in combinatie cu vitamina E lupta impotriva stresului oxidativ.

    INGREDIENTE:

          • orz perlat*(GLUTEN)
            ingrediente provenite din Agricultura Ecologica
          • Alergeni: contine gluten. Poate contine urme de soia, susan si fructe oleaginoase.

    PREPARARE:

                  • spalati si fierbeti 1 volum de arpacas de orz in 2 volume de apa.
                  • Dati un clocot si indepartati spuma facuta.
                  • Continuati fierberea timp de 30-35 min, apoi sarati.
                  • Se foloseste in salate, supe si chiar mancaruri de legume.
                  • Poate inlocui si orezul din pilaf, risotto sau umpluturi pentru legume.

                 

              • Iata mai jos câteva idei de preparate care conțin arpacaș de orz:

            Preparate cu arpacas de orz

            CONDITII DE PASTRARE SI CONSUM:

                    • a se pastra intr-un loc uscat si racoros, departe de lumina .
                    • Tara de Origine: Franta
                    • Certificare: FR-BIO-01

              INTREBĂRI FRECVENTE

                  • Este orzul bun pentru bolnavii de rinichi?

              Poate fi, deoarece este un cereal cu un conținut scăzut de fosfor, dar bogat în o serie de nutrienți, ceea ce este important de monitorizat pentru persoanele cu boli de rinichi.
              O dietă pe bază de plante (sau în cea mai mare parte vegetariană) care include mai multe porții de cereale integrale zilnic poate fi benefică pentru cei cu boli de rinichi, deoarece cerealele integrale oferă fibre și un echilibru bun de proteine, sodiu, potasiu și fosfor.

                  • Poate fi folosit cu succes orzul perlat in diete?

              Fibra găsită în nutriția orzului să fie benefică pentru controlul poftei de mâncare și pierderea în greutate.

                  • Este orzul perlat bun pentru afectiuni ale inimii

              Nutrienții din orz sunt utili în special în încetinirea progresiei periculoase a aterosclerozei, o afecțiune în care placa se acumulează în artere și poate duce la boli de inimă, un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Nutriția cu orz ajută vasele de sânge să rămână clare, îmbunătățind fluxul sanguin și reducând inflamația.

              PRIMÉAL – una dintre cele mai numeroase si variate game de alimente bio si produse bio alimentare.

Informații suplimentare

Grasimi (lipide)

Carbohidrati (glucide)

Proteine

Sare

Fibre

Valoare energetica la 100g

Marcă

PRIMEAL

Creat in 1989, Primeal este un brand extrem de creativ bazat integral pe vegetal si bio si se remarca prin cateva repere importante: – descoperirea si lansarea produsului Quinoa in Franta si in Europa– introducerea Quinoa ca ingredient intr-o multitudine de produse– prima drojdie deshidratata– primele amestecuri echilibrate cereale-legume– primele paste parfumate natural– gama de paste pentru copii: nutritive si pline de inventivitate– producerea de preparate pentru paine organic:– descoperirea si lansarea produsului quinoa in Franta si in Europa– introducerea quinoa ca ingredient intr-o multitudine de produse– prima drojdie deshidratata– primele amestecuri echilibrate cereale-legume– primele paste parfumate natural– gama de paste pentru copii: nutritive si pline de inventivitate– producerea de preparate pentru paine organica– reabilitarea si valorificarea consumului de castane– produse traditionale si concepte noi, adaptate noului stil de viata al oamenilor