Cuprins:

1. Ce trebuie sa stim despre zahar?
2. De ce este foarte important sa limitam consumul de zahar ?
3. Care sunt alimentele cu un continut ridicat de zahar?
4. De ce sa optam pentru o gustare fara zahar ?
5. De ce sa consumam biscuiti fara continut de zahar ?
6. Care sunt ingredientele de baza ale acestora?
7. Ce fel de biscuiti fara continut de zahar poti sa gasesti in site ?
8. De ce sa alegi produsele noastre?
Ce trebuie sa stim despre zahar?
Zahărul este necesar pentru buna funcționare a organismului. Rolul său principal este de a oferi organismului energia necesară.

Zahărul este folosit și pentru a stoca energie sau pentru a sintetiza proteine.

Insă există două categorii de zahăr: carbohidrații complecși care includ fibre, amidon și glicogen și zaharurile simple care sunt pur și simplu responsabile pentru gustul dulce al alimentelor.

Primele sunt importante pentru organism, cele din urmă sunt accesorii, deci nu sunt necesare și nu aduc nici un beneficiu.

Chiar din contra, după cum vom vedea mai jos
De ce este foarte important sa limitam consumul de zahar ?
OMS recomandă o pondere de zahăr mai mică de 10% în aportul caloric zilnic.

Ideal ar fi chiar să tindem spre 5%. Vorbim de 25 g pe zi.

În funcție de țară, cantitatea de zahăr consumată în fiecare zi ajunge între 100 și 140 de grame.

Prin urmare, pragul este depășit cu mult, mai ales în țările dezvoltate.

Cu siguranță este o situație îngrijorătoare!

Zahărul este cauza multor boli: diabet, obezitate, ciroză, riscuri de accidente cardiovasculare.

Ficatul, pancreasul, creierul, inima, principalele organe ale corpului uman sunt amenințate de aceste excese.

Este cunoscut faptul că a apărut sintagma “moartea albă” în multe descrieri ale consumului excesiv de zahăr

Zahărul are un aport ridicat de calorii, ceea ce provoacă excesul de greutate.

Poate deveni și o adevărată dependență.

Prin urmare, este esențial să se limiteze consumul acestuia precum și să se practice o activitate fizică care să ajute la arderea zahărului consumat.
Care sunt alimentele cu un continut ridicat de zahar?
E clar că pe primul loc se află dulciurile de toate tipurile.

Este important să citiți eticheta oricărui produs, însă la dulciuri trebuie să acordați o atenție deosebită.

În afară de dulciuri, unde e clar că zahărul este prezent, exista multe produse unde zahărul este ascuns.

Este vorba de produsele care folosesc zahăr ca potențiator de aromă precum: tot tipul de sosuri (ketchup, maioneze, sosuri de roșii, sosuri pentru salate, etc), băuturi, chiar dacă nu sunt dulci, mancăruri gătite din fast-food sau chiar restaurante, semipreparate proaspete sau congelate

Un mare conținut de zahăr se regăsește și în sucurile omniprezente în comerț, la restaurant, cafenea, cofetărie, etc.

Nu e vorba doar de sucurile acidulate ci chiar de așa-zisele sucuri naturale.
De ce sa optam pentru o gustare fara zahar ?
Gustările pot face parte dintr-o dietă echilibrată.

Gustările sănătoase vă pot menține nivelul de energie ridicat și vă pot oferi nutrienții necesari.

O gustare sănătoasă vă poate ajuta, de asemenea, să vă controlați apetitul și să vă simțiți mai puțin foame în timpul meselor.

Însă gustare nu înseamnă neapărat zahăr.

Avem multe opțiuni de gustări fără zahăr.

Sunt deasemenea afecțiuni precum diabetul care necesită includerea de gustări (evident fără zahăr) pentru a păstra sub control nivelul insulinei.
De ce sa consumam biscuiti fara continut de zahar ?
Biscuiții sunt una dintre gustările favorite, nu numai ale copiilor dar și ale adulților.

Pentru cei care nu au voie să mănânce zahar trebuie găsite soluții fără zahăr.

Biscuiții sunt gustări mai aparte deoarece conțin și carbohidrații complecși proveniți din făina din care sunt făcuți.

Dacă se mai adaugă și zahăr vom avea un aport de carbohidrați mult peste necesarul recomandat.

Deci biscuiții fără zahăr sunt buni pentru toată lumea nu numai pentru diabetici.
Care sunt ingredientele de baza ale acestora?
Biscuiții se fac cu făină, dar și aici sunt multe varietăți.

Se poate opta pentru o făină cu indice glicemic mai mic, sau se pot combina mai multe tipuri de făină inclusiv făină de migdale sau de cocos.

Putem avea multe adaosuri în biscuți precum: grăsimi (unt sau uleiuri vegetale), fructe, semințe, cacao, arome cum ar fi cea de vanilie, etc

Dar ce facem cu gustul dulce?

Biscuiții nu sunt saleuri, ei trebuie să fie dulci.

În mod uzual se folosesc indulcitori, care sunt de foarte multe tipuri si calitati.

Avem indulcitorii chimici care pot cauza alte probleme.

In aceasta categorie cateva exemple ar include: aspartam (E951), cyclamat (E952), zaharina (E954), sucraloza (E955) și multe altele.

Există însă și îndulcitori naturali precum: stevia, eritritol, xilitol.
Ce fel de biscuiti fara continut de zahar poti sa gasesti in site ?
Toți biscuiții de pe site-ul nostru sunt indulciți cu eritritol, indulcitorul cu cel mai mic indice glicemic.

Este unul dintre cele mai sănătoși indulcitori și are gustul similar cu al zahărului, deci nu veți observa diferențe față de biscuiții clasici.

Avem biscuiți fără continut de zahăr vegani, biscuiti fara gluten, dar toti cu arome 100% naturale.

Puteți găsi biscuiți cu cacao, cu alune, cu ghimbir, cu portocale, etc
De ce sa alegi produsele noastre?
Produsele noastre sunt certificate bio, ceea ce inseamna ingrediente de calitate și cu provenienta cunoscuta.

Produsele noastre nu conțin uleiuri hidrogenate, arome artificiale si nici un ingredient modificat genetic.

În plus gustul este desăvârșit.

Toți biscuiții sunt apreciați atât de copii dar și de adulți.

Afișez toate cele 4 rezultate