Descriere
CARACTERISTICI FAINA DE SORG:
- produse bio, faina garantata fara gluten
- Gramaj: 500g
DESCRIERE PRODUS:
- Sorgul este o cereala care apartine familiei graminacee. Aceasta cereala provine din Etiopia fiind raspandita in Africa, America Centrala, Asia de Sud si in Europa, ocupand locul cinci ca importanta, dupa porumb, orez, grau si orz. Sorgul nu contine gluten in mod natural
- Faina de sorg este bogata in proteine ceea ce o recomanda in caz de anemie si persoanelor care tin o dieta vegana
- Deasemenea este o faina bogata in fibre ceea ce o recomanda pentru persoanele cu un tranzit lent.
- Acest produs este o faina certificata fara gluten, deci este celor care sufera de celiachie sau de intoleranta la gluten
- Este perfecta in amestec cu alte fainuri pentru prepararea de paine si produse de patiserie dulci sau sarate.
- Faina de sorg marca Ma vie sans Gluten este certificata de AFDIAG – Asociatia Franceza de Intoleranta la gluten. Aceasta aduce garantia unui produs final cu mai putin de 20ppm (20 parti pe million) de gluten
CARACTERISTICI ALE FAINII DE SORG
- Bogata in proteine;
- Bogata in fier;
- Sursa de fibre;
- Fara gluten;
- Proprietati antioxidante
- Aroma usor dulce
- Culoare mai inchisa spre maroniu
INGREDIENTE:
- faina de sorg* * ingredient provenit din Agricultura Ecologica
- Alergeni: 0. Garantat fara gluten
- Tara de Origine: Franta
- Certificator: FR-BIO-01
- Certificare garantat fara gluten AFDIAG: FR-011-142
UTILIZARE RECOMANDATA:
- Faina de sorg se recomanda a se combina cu alte fainuri fara gluten. De fapt se poate combina cu orice alta faina fara gluten dar fara a depasi 40% din compozitie.
- Faina de sorg se potriveste perfect in retetele de preparate sarate, precum si in retetele de deserturi.
- Mancaruri sarate: puteti incorpora faina de sorg in aluatul pentru saleuri, briose cu feta si rosii uscate, baze de tarta, paine cu masline, etc.
- Deserturile cu faina de sorg pot fi considerate niste deserturi bogate in proteine. Puteti folosi faina de sorg la diferite checuri, briose, prajituri cu crema sau chiar crumble cu fructe.
- Faina de sorg poate, de asemenea, sa ingroase un sos sau o supa
CONDITII DE PASTRARE:
- Faina de sorg poate fi pastrata dupa deschidere timp de 6 luni intr-un recipient ermetic ferit de umiditate, caldura si lumina.
BENEFICII:
-
O faina bogata in proteine
Faina de sorg contine toti aminoacizii esentiali in proportie buna, ceea ce o face un aliment de alegere pentru vegani.
-
O sursa excelenta de fier
Faina de sorg are de doua ori mai mult fier decat carnea rosie. Din nou, este de real interes pentru dietele vegetariene si vegane. Fierul este implicat in sinteza celulelor rosii din sange; o deficienta a acestui mineral duce la anemie prin deficit de fier. Cu toate acestea, fierul din plante este mai putin bine absorbit de organism decat fierul de origine animala (hemin).Puteti creste absorbtia acestuia adaugand sau combinand alimente bogate in vitamina C in preparatele dumneavoastra.
-
Sorgul este o cereala bogata in fibre de calitate
Rolurile fibrelor sunt multiple: regleaza tranzitul, ajuta si la mentinerea microbiomului intestinale. Consumul de fibre ajuta si la prevenirea cancerului colorectal si contribuie la fenomenul de satietate, evitand astfel poftele si gustarile care sunt adesea responsabile de cresterea in greutate.
-
Are un indicele glicemic scazut
Indicele glicemic corespunde vitezei cu care glucoza este absorbita de organism. Cu cat acest IG este mai mare, cu atat glucoza va fi absorbita mai repede, ceea ce duce la variatii semnificative ale nivelului de zahar din sange. Pentru persoanele cu diabet zaharat este necesar sa se mentina un nivel stabil al zaharului din sange, asa ca sunt recomandate alimente cu IG scazut si mediu. Faina de sorg are un indice glicemic scazut, deci este un beneficiu incontestabil pentru sanatate.
-
Sursa de antioxidanti
Faina de sorg contine compusi fenolici (flavonoide) cu proprietati antioxidante. Antioxidantii blocheaza radicalii liberi si reduc stresul oxidativ responsabil de anumite tipuri de cancer, boli cardiovasculare, diabet si chiar boli neurodegenerative.
INTREBARI FRECVENTE
ESTE FAINA DE SORG UN ALIMENT BUN DIN PUNCT DE VEDERE NUTRITIONAL?
Faina de sorg este bogata in macro si micronutrienti, continutul ridicat de fibre si fier o fac un bun pentru sanatate.
DE CE SA PREFERATI FAINA DE SORG BIO IN LOCUL CELEI CONVENTIONALE?
Daca mineralele si fibrele se concentreaza in coaja boabelor, acelasi lucru este valabil si pentru pesticide. Prin urmare, ar trebui sa optati de preferinta pentru faina de sorg certificata BIO.
EXISTA CONTRAINDICATII LA CONSUMUL DE FAINA DE SORG?
Nu exista contraindicatii cunoscute pana in prezent. Atentie insa continutul de fibre al fainii de sorg poate provoca tulburari intestinale la anumite persoane sensibile.
CULTIVAREA SORGULUI ESTE MAI ECOLOGICA PENTRU PLANETA DECAT ALTE CEREALE?
Sorgul, care consuma putina apa, pare sa inlocuiasca treptat porumbul. Economica in consumul de apa si ingrasamant, aceasta planta tolereaza foarte bine caldura extrema datorita sistemului sau cu radacina adanca, care ii permite sa extraga eficient resursele minerale si de apa din sol.
Ma vie sans gluten produce produse certificate fara gluten si deasemenea certificate organic. Fibrele si gumele vegetale folosite de glutenul Ma vie sens sunt de origine naturala, ceea ce confera preparatelor fara gluten o consistenta excelenta. Produsele din gama “Ma vie sans gluten” sunt facute in ateliere specifice, sub control strict astfel incat produsele finale sa fie garantate cu mai putin de 20ppm (20 parti pe million) de gluten. Toate produsele au garantia unei diete organice certificate prin logo-ul AB (Agri Bio).