Descriere
CARACTERISTICI SIROP DE ARTAR:
- produs bio, indulcitor, origine Canada
- Gramaj: 250ml
DESCRIERE PRODUS:
- Siropul de artar este un produs bio unic deoarece gustul si culoarea sa variaza pe parcursul sezonului.
- Pe masura ce sezonul avanseaza continutul de fructoza si de glucoza al siropului de artar creste, in timp ce continutul de zaharoza se diminueaza usor. Ca si zaharurile, si celelalte componente naturale prezente in seva de artar se modfica si ele (aminoacizii, mineralele). Transformarile din compozitia sevei de artar duc la schimbarea culorii si
- La inceputul sezonului siropul este in general clar si gustul usor dulce (sirop de clasa Extra-Clara, Clara sau Medium – AA, A sau B). Pe masura ce inaintam in sezon, devine mai inchis la culoare si caramelizat (sirop de clasa Ambra sau Inchis – C sau D). Acesta este momentul in care oligo-elementele sunt prezente in cea mai mare masura in sirop. Gustul sau este mai tare si mai pregnant, rezultand un sirop cu o savoare delicate, foarte personalizata.
- PRIMEAL a selectionat pentru dumneavoastra un sirop de grad C pur (adica pe cel de la finalul recoltarii, mai concentrat in minerale). Sirop natural produs prin procedeu non chimic, nu este rafinat fiind bogat in minerale.
- Din punct de vedere nutritional acest sirop de artar este bogat in trei elemente esentiale: calciu, fier si vitamina B1 la care se adauga un surplus de magneziu, de fosfor si de vitamine, mai ales de vitamina B2.
INGREDIENTE:
- 100% seva de artar* din Québec, extrasa traditional si concentrata prin evaporare. *ingrediente provenite din Agricultura Ecologica
- Origine: Agricultura ecoologica non UE Canada
- Certificat eco: CA-ORG-006
- Alergeni: 0
- Conditii de pastrare:a se pastra la frigider dupa deschidere
BENEFICII:
-
CONTINUT RIDICAT DE ANTIOXIDANTI
Conform studiilor, zaharul rafinat, siropul de porumb si nectarul de agave contin activitate antioxidanta minima, in timp ce siropul de artar, melasa neagra, zaharul brun si mierea cruda au prezentat o capacitate antioxidanta mai mare. Astfel s-a constatat ca siropul pur de artar contine pana la 24 de antioxidanti diferiti. Acesti antioxidanti, sub forma de compusi fenolici, sunt benefici pentru reducerea daunelor radicalilor liberi care pot provoca inflamatii si contribuie la formarea diferitelor boli cronice.
Unii dintre antioxidantii primari gasiti in siropul de artar includ acidul benzoic, acidul galic, acidul cinamic si diferiti flavanoli precum catechina, epicatechina, rutina si quercetina.
-
POATE SUSTINE PREVENIREA BOLILOR INFLAMATORII
Deoarece alimentatia cu sirop de artar furnizeaza antioxidanti polifenoli care reduc inflamatia, acesta poate fi considerat o parte dintr-o dieta sanatoasa care este utila in prevenirea anumitor boli precum artrita, bolile inflamatorii intestinale sau bolile de inima. Compusii pe baza de plante ai siropului de artar reduc stresul oxidativ, care este responsabil pentru imbatranirea noastra intr-un ritm mai rapid si reducerea fortei sistemului nostru imunitar.
-
POATE AJUTA LA REDUCEREA DEZVOLTARII CANCERULUI
Mai multe studii au descoperit ca siropul de artar de culoare inchisa ajuta la reducerea cresterii anumitor celule canceroase, inclusiv cancerul colorectal si gastrointestinal.
-
SUSTINE PROTEJAREA SANATATII PIELII
Multi oameni folosesc sirop de artar local, direct pe piele. La fel ca mierea cruda, siropul de artar poate ajuta la reducerea inflamatiei pielii, inrosirii, petelor si uscaciunii. Combinat cu lapte crud sau iaurt, ovaz si miere cruda, acest amestec natural se aplica pe piele, deoarece o masca poate hidrata pielea, reducand in acelasi timp bacteriile si semnele de iritatie..
-
AJUTA IN PREVENTIA PARADONTOZEI
Unul dintre antioxidantii gasiti in siropul de artar se numeste quebecol (numit dupa Quebec) si unele cercetari au aratat ca poate functiona ca agent impotriva parodontozei.
UTILIZARE RECOMANDATA:
- Siropul de artar se utilizeaza foarte usor ca indulcitor in diferite produse de patiserie, compoturi de fructe, fructe confiate, salate de fructe, in muesli si in iaurt.
- Asezoneaza in mod agreabil inghetatele si toate tipurile de clatite.
- Se poate folosi si pentru indulcirea cafelei.
- Datorita calitatilor sale energetice si revigorante este, de asemenea, folosit in cure de slabire si de detoxifiere a organismului de primavara, asa cum ar fi, de exemplu, cura de lamai
INTREBARI FRECVENTE
ESTE SIROP DE ARTAR O ALTERNATIVA SANATOASA LA INDULCITORII ARTIFICIALI?
- Daca utilizati de obicei indulcitori artificiali sau produse din zahar rafinat, cum ar fi sucraloza, agave, aspartam, ar trebui sa va ganditi sa le schimbati pentru sirop de artar si miere cruda cat mai curand posibil. Indulcitorii artificiali, desi pot sa nu contina calorii, sunt legati de numeroase probleme de sanatate, inclusiv cresterea in greutate, oboseala, anxietate, depresie, dificultati de invatare, pierderea memoriei pe termen scurt si multe altele.
- Este foarte posibil sa creati o dependenta de indulcitorii artificiali folositi in multe diete sau alimente usoare, deoarece acestia va afecteaza pofta de mancare si capacitatea de a gestiona semnele de foame si de satietate ale corpului.
- Siropul de artar nu are legatura cu niciuna dintre aceste probleme de sanatate, si in plus va ofera mai multa satisfactie datorita gustului sau dulce natural.
SIROPUL DE ARTAR ESTE O SURSA DE VITAMINE SI MINERALE?
- Siropul de artar contine zinc si mangan in cantitati destul de mari, pe langa potasiu si calciu. Zincul poate ajuta la combaterea bolilor si la imbunatatirea imunitatii, deoarece va mentine nivelul de celule albe din sange, in timp ce manganul joaca un rol crucial in metabolismul grasimilor si carbohidratilor, absorbtia calciului, reglarea zaharului din sange, functia creierului si a nervilor.
Priméal va invita sa descoperiti una dintre cele mai numeroase si variate game de alimente bio si produse bio alimentare pentru mese sanatoase!