În stoc

Orez negru aromat certificat bio 500g Primeal

  • Orez negru bio, natural colorat si aromat cu un usor gust de afine si mure
  • Indice glicemic scazut.
  • Originar din China foarte apreciat de imparatii chinezi, orezul negru este astazi cultivat cu succes in Italia
SKU: 3380380055027 Categories: ,

Descriere

CARACTERISTICI OREZ NEGRU BIO:

• produs bio
• nu contine gluten in mod natural.
• sursa de vitamine si antioxidanti
Gramaj: 500g

DESCRIERE PRODUS:

  • Desi de origine chineza, exista ferme in Italia unde orezul negru este cultivat sub numele de „riso venere”. Si in Camargue, o regiune franceza care produce orez inca din Evul Mediu se cultiva orez negru de cea mai buna calitate. In China, acest orez a fost numit candva „orez interzis” deoarece recolta lui era atat de mica incat Imparatul a interzis populatiei sa-l consume.
  • Orez cu o culoare neagra granat data de pigmentii prezenti in mod natural si in afine (antioxidanti), acest orez negru natural este cunoscut pentru gustul sau de fructe uscate, in special de alune.
  • Culoarea neagra a boabelor provine din continutul lor ridicat de antociani, pigmenti gasiti in anumite plante. Cand sunt gatite, culoarea boabelor se schimba intr-un violet inchis.
  • Orezul negru este mai bogat in vitamine, fibre, minerale si antioxidanti si are mai putini carbohidrati decat orezul alb.
  • Ne place orezul negru simplu, cald sau rece in bolurile poké, in special pentru textura crocanta si colorat si aromat are un usor gust de afine si mure. Este greu sa te intorci la orezul alb odata ce l-ai descoperit.

INGREDIENTE:

• Orez negru integral*
* ingrediente provenite din Agricultura Ecologica
Alergeni: absenti.
Conditii de pastrare si consum: a se pastra intr-un loc uscat si racoros, departe de lumina
Tara de Origine: Italia
Certificare: FR-BIO-01

UTILIZARE:

Clatiti, apoi fierbeti acoperit 1 volum de orez Nerone in 2 volume de apa, timp de 45 minute. Dupa fierbere sarati. Pregatit in mod traditional pentru ocazii speciale, acest orez are un gust usor de afine si mure, fiert poate fi consumat natural sau gatit ca un risotto.

O reteta care valorifica gustul deosebit al acestui orez negru gasiti urmarind linkul de mai jos:

SALATA DE OREZ NEGRU CU MANGO ȘI NUCI CAJU

Este recomandat sa consumati 100 pana la 120 g de orez negru fiert sau un sfert de farfurie.
La fel ca si alte alimente bogate in amidon, in timpul unei mese, este posibil sa consumati 50 g de orez negru crud sau 100 pana la 120 g de orez fiert, ceea ce echivaleaza cu un sfert de farfurie. Este necesar sa alternati soiurile de orez si sa il insotiti cu legume si proteine pentru o farfurie sanatoasa si completa.

BENEFICII

Indice glicemic mai mic

Indicele glicemic al orezului negru este de 50, comparativ cu 70 al orezului alb. „50 este un indice destul de scazut (< 55 = IG scazut), ceea ce inseamna ca orezul negru ofera rapid o senzatie de satietate si, prin urmare, nu provoaca un varf ridicat de zahar din sange, ceea ce este un avantaj in comparatie cu orezul alb (> 70 = IG ridicat)

Continut scazut de calorii

Orezul negru este bogat in seleniu, fier, calciu, zinc si mangan. 100 de grame de orez negru contin aproximativ 346 de calorii, 62,8 g de carbohidrati, 7,7 g de proteine, 4,8 g de fibre si 2 g de grasimi (grasimi bune pentru organism).

Sustine prevenirea bolilor cardiovasculare

Bogatia sa in antioxidanti ajuta la prevenirea bolilor si afectiunilor cardiovasculare, a imbatranirii celulare si a cancerului. In ceea ce priveste bogatia sa in calciu si seleniu, ajuta, in cadrul unei alimentatii echilibrate, la reducerea inflamatiei. „Orezul are si flavonoide care au rol antiinflamator, imunostimulator (stimuleaza imunitatea), antioxidant si, prin urmare, ajuta la prevenirea bolilor cronice”, continua specialistul.

Atentie. Desi orezul negru are o compozitie mai buna decat orezul alb, nu trebuie folosit in exces. Este un aliment bogat in amidon, asa ca trebuie consumat in acelasi mod ca si alte alimente bogate in amidon, deoarece consumul excesiv ar putea duce apoi la cresterea in greutate. Pe de alta parte, nu exista un risc crescut de constipatie cu orezul negru daca face parte dintr-o dieta echilibrata si variata, care include suficiente fibre.

PRIMÉAL – una dintre cele mai numeroase si variate game de alimente bio si produse bio alimentare.

 

Informații suplimentare

Grasimi (lipide)

Carbohidrati (glucide)

Proteine

Sare

Fibre

Valoare energetica la 100g

Marcă

PRIMEAL

Creat in 1989, Primeal este un brand extrem de creativ bazat integral pe vegetal si bio si se remarca prin cateva repere importante: – descoperirea si lansarea produsului Quinoa in Franta si in Europa– introducerea Quinoa ca ingredient intr-o multitudine de produse– prima drojdie deshidratata– primele amestecuri echilibrate cereale-legume– primele paste parfumate natural– gama de paste pentru copii: nutritive si pline de inventivitate– producerea de preparate pentru paine organic:– descoperirea si lansarea produsului quinoa in Franta si in Europa– introducerea quinoa ca ingredient intr-o multitudine de produse– prima drojdie deshidratata– primele amestecuri echilibrate cereale-legume– primele paste parfumate natural– gama de paste pentru copii: nutritive si pline de inventivitate– producerea de preparate pentru paine organica– reabilitarea si valorificarea consumului de castane– produse traditionale si concepte noi, adaptate noului stil de viata al oamenilor