În stoc

Lapte de cocos bio 400ml – Primeal

Lapte de cocos certificat bio, produs vegan din gama asiatică, recomandat pentru persoanele cu o dietă vegană sau vegetariană, sau cu insuficiență la lactoză. Perfect pentru rețete exotice dulci sau sărate

  • sosuri
  • supe
  • deserturi
  • cocktailuri
SKU: 3380380083631 Category:

Descriere

Lapte de cocos: produs vegan, cremos, aromat, ideal in bucătaria asiatică, bogat in grăsimi și minerale.

CARACTERISTICI LAPTE DE COCOS:

Cantitate: 225ml
produs vegan
fără lactoză
produs bio

BENEFICII:

FĂRĂ LACTOZĂ
Laptele de cocos este în mod natural fără lactoză și poate fi folosit ca înlocuitor de lapte pentru cei cu intoleranță la lactoză.
Lactoza este principalul tip de carbohidrați din laptele de mamifere, inclusiv uman, de vacă, de capră și de oaie. Este format din două zaharuri, iar corpul tău are nevoie de o enzimă numită lactază pentru a o digera în mod adecvat. Această enzimă lipsește la cei cu intoleranță la lactoză.

PROTECȚIE ANTIOXIDANTĂ
Nuca de cocos conține fenoli, care sunt antioxidanți.
În timpul metabolismului și a altor procese, organismul produce deșeuri numite specii reactive de oxigen sau radicali liberi.
Radicalii liberi care rămân în organism pot provoca stres oxidativ, ducând la daune care pot duce la diferite afecțiuni de sănătate, inclusiv cancer și boli de inimă.
Antioxidanții pot ajuta organismul să lupte sau să elimine radicalii liberi, protejându-l de boli.
Autorii unui studiu din 2015 au descoperit că laptele de cocos avea o activitate antioxidantă mai mare decât laptele de capră sau vacă.
Cercetările din 2020 arată că conținutul de fenolici din nuca de cocos ar putea ajuta la protejarea lipidelor, proteinelor și ADN-ului din organism împotriva daunelor cauzate de stresul oxidativ.

SUSȚINE PIERDEREA ÎN GREUTATE
Laptele de cocos conține un tip de grăsime numită trigliceride cu lanț mediu (MCT). MCT-urile stimulează energia printr-un proces numit termogeneză sau producție de căldură.
MCT-urile:
reduc greutatea corporală și acumularea de grăsime
fac oamenii să se simtă plini pentru mai mult timp după ce au mâncat
cresc sensibilitatea la insulină, care poate promova pierderea în greutate
cresc rezistența la exerciții
Rezultatele cercetărilor sugerează că o combinare a laptelui de cocos cu o dietă bogată în proteine ar putea ajuta la reducerea sau gestionarea nivelului de grăsime abdominală, creșterea în greutate, aportul alimentar, colesterolul și trigliceridele.
Cu toate acestea, mulți factori pot afecta greutatea unei persoane, inclusiv nivelul de activitate fizică și cantitatea de alimente pe care o consumă.
În plus, laptele de cocos poate avea un conținut ridicat de grăsimi și carbohidrați, ceea ce înseamnă că un consum prea mare poate duce la creșterea în greutate.

SUSȚINE ACTIVITATEA ANTIMICROBIANĂ CONTRA INFECȚIILOR
Aproximativ 50% din acizii grași cu lanț mediu din uleiul de cocos sunt un tip numit acid lauric, care este transformat în organism într-un compus extrem de benefic numit monolaurină. Cu proprietăți antimicrobiene și antifungice, acesta ajută la susținerea sistemului imunitar.
Consumul de lapte de cocos, care este bogat în acizii grași cu lanț mediu, poate ajuta la protejarea organismului de infecții și viruși.
Într-un studiu al efectelor antimicrobiene ale acidului lauric din nuci de cocos, cercetătorii au izolat diverse tulpini bacteriene și le-au expus la acid lauric într-un laborator. Ei au descoperit că acidul lauric a inhibat eficient creșterea Staphylococcus aureus, Streptococcus pneumoniae și Mycobacterium tuberculosis.
Alți cercetători au descoperit că acidul lauric declanșează apoptoza, sau moartea celulelor, în celulele canceroase de sân și endometriu, sugerând că ar putea inhiba creșterea celulelor canceroase.
Cu toate acestea, cantitatea de acid lauric pe care o persoană o poate consuma în laptele de cocos nu este suficientă pentru a spune că previne cancerul.

DESCRIERE PRODUS:

Cremos și parfumat, laptele de cocos este un ajutor culinar care aduce o notă de exotism și originalitate rețetelor tale de legume sărate și dulci (sosuri, veloutés, deserturi, cocktail-uri etc.).
Laptele de cocos conține un nivel ridicat de grăsimi saturate, ceea ce îl face un aliment bogat în calorii și poate aduce beneficii sănătății în mai multe moduri, cum ar fi prin stimularea pierderii în greutate și scăderea colesterolului.

Acest produs face parte din gama de produse asiatice Primeal care mai cuprinde: Paste asiatice – Tagliatele din orez semiintegral 400g, Sos de soia bio Shoyu 500ml – fara zahar, Sos de soia bio Tamari 500ml, Paste asiatice – Tagliatele din orez alb 400g, Sos sriracha bio – sos picant chilli, Paste asiatice – Taitei cu ou 250g, Pasta curry roșu bio 120g, Alge Kombu Royal bio 50g

Conține și vitamine și minerale, dar conținutul nutrițional variază în funcție de produs. Laptele de cocos este foarte bogat în fier, potasiu și fosfor, de asemenea o sursă de mangan, cupru, seleniu și zinc.
Spre deosebire de apa de cocos, laptele este foarte bogat în lipide, în principal acizi grași saturați, ceea ce conferă cremozitate și moale preparatelor pe care le incorporează.
Realizat din ingrediente bio atent selecționate, laptele de cocos Primeal este ideal ca substitut al laptelui de origine animală și este recomandat în special persoanelor ce urmăresc o dietă vegetariană sau vegană.

INGREDIENTE:

pulpă de cocos* 68%, apă, agent de îngroșare: gumă de guar
*ingrediente provenite din Agricultură Ecologică
Condiții de păstrare: a se păstra într-un loc uscat și răcoros, fara lumina. Țineți la frigider după prima deschidere și utilizați în 4 zile.
Țara de origine: Agricultură Sri Lanka
Certificare ecologică: LK-BIO-149

PREPARARE / UTILIZARE:

ca atare sau în rețete sărate sau dulci (creme, sosuri, supe, deserturi, cocktailuri).
Laptele de cocos, în special soiul cu conținut scăzut de grăsimi, poate fi folosit cu moderație (de până la două ori pe săptămână).
Laptele de cocos este folosit pe scară largă în bucătăria thailandeză, dar și malaeziană, indiană sau polineziană.

Pentru mai multe detalii despre laptele de cocos, consultați acest articol: Lapte de cocos – o alternativă viabilă pentru laptele animal

Priméal vă invită să descoperiți una dintre cele mai numeroase și variate game de alimente bio și produse bio alimentare pentru mese sănătoase! PRIMÉAL vă oferă o gamă largă de conserve, astfel încât să aveți o alimentație echilibrată, gustoasă și variată tot timpul anului.

Informații suplimentare

Grasimi

Carbohidrati

Fibre

Proteine

Sare

Valoare energetica la 100g

Marcă

PRIMEAL

Creat in 1989, Primeal este un brand extrem de creativ bazat integral pe vegetal si bio si se remarca prin cateva repere importante: – descoperirea si lansarea produsului Quinoa in Franta si in Europa– introducerea Quinoa ca ingredient intr-o multitudine de produse– prima drojdie deshidratata– primele amestecuri echilibrate cereale-legume– primele paste parfumate natural– gama de paste pentru copii: nutritive si pline de inventivitate– producerea de preparate pentru paine organic:– descoperirea si lansarea produsului quinoa in Franta si in Europa– introducerea quinoa ca ingredient intr-o multitudine de produse– prima drojdie deshidratata– primele amestecuri echilibrate cereale-legume– primele paste parfumate natural– gama de paste pentru copii: nutritive si pline de inventivitate– producerea de preparate pentru paine organica– reabilitarea si valorificarea consumului de castane– produse traditionale si concepte noi, adaptate noului stil de viata al oamenilor