Stoc epuizat

Unt ghee bio – unt clarificat 300g Diet Food

Untul ghee sau untul clarificat contine grasime pura, are un gust untos intens, care imbunatateste calitatea si valoarea nutritiva a alimentelor.

  • Este bogat in acizi grasi valorosi, antioxidanti si vitamine si nu creste nivelul de colesterol in sange.
  • Nu conține lactoza.
  • Acest produs are procentul cel mai ridicat de digerare si absorbtie dintre toate grasimile: 95%

Anunță-mă când produsul revine în stoc

SKU: 5901549275971 Categories: ,

Descriere

CARACTERISTICI:

    • produs bio, produs fara GMO, fara conservanti, fara ulei de palmier
    • Gramaj: 300g

DESCRIERE PRODUS:

    • In India se prepara in fiecare casa si se utilizeaza in viata de zi cu zi, atat pe cale interna, cat si externa.
    • Untul ghee se obtine prin incalzirea si topireauntului proaspat, pentru o lunga perioada de timp. La finalul acestui process rezulta  3 straturi: protein din zer, cazeina si grasimea lichida. Se indeparteaza primele doua straturi si se pastreaza doar grasimea lichida care este untul ghee. Prin acest process se elimina apa si ramane doar  o grasime lichida aurie care prin solidificare devine unt ghee.
    • Untul ghee sau untul clarificat contine grasime pura, avand un gust untos intens, care imbunatateste calitatea si valoarea nutritiva a alimentelor.
    • Este bogat in acizi grasi valorosi, antioxidanti si vitamine si nu creste nivelul de colesterol in sange. Datorita continutului ridicat de grasime pura, ghee este un produs recomandat pentru cei care utilizeaza dieta Paleo.
    • Daca este corect preparat apa este complet eliminata din ghee si in el nu se pot dezvolta nici un fel de germeni microbieni sau fungici. Aceasta grasime speciala nu rancezeste. Mai mult, el devine mai puternic odata cu trecerea timpului.
    • Datorita procedeului de clarificare, la prajire nu rezulta substante nesanatoase. Grasimea din ghee atinge procentul cel mai ridicat de digerare si absorbtie dintre toate grasimile: 95 % ! Este foarte util copiilor si batranilor./li>

BENEFICII ALE UNTULUI GHEE:

– se digera usor, imbunatateste digestia si are efecte benefice asupra metabolismului.
– este stabil si nu se dizolva, chiar daca este depozitat in afara unui frigider
– contine o doza mare de vitamine A , D , E si K si antioxidanti , care intaresc tesutul osos si ofera suport sistemului imunitar
– contine o cantitate mare de acizi grasi, favorizeaza digestia si are efect benefic asupra florei intestinale
– nu ridica nivelul colesterolului , ci, dimpotriva, contribuie la niveluri mai mici de LDL colesterol rau
– sprijina activitatea inimii si a sistemului circulator
– contine acid linoleic conjugat ( CLA ), pentru a sprijini scaderea in greutate
– prin procesul de clarificare se elimina lactoza deci este potrivit pentru persoanele care sufera de intoleranta la lactoza
– este antioxidant si detoxifiant
– imbunatateste memoria, intelegerea, inteligenta.
– hraneste tesuturile implicate in reproducere
– mentine pielea frumoasa, moale, supla.

INGREDIENTE:

– 100% unt organic din lapte de vaca clarificat*
* ingrediente provenite din Agricultura Ecologica
Certificare eco: NL-BIO-01

UTILIZARE GHEE:

– proprietatile sale il recomanda atat ca aliment, cat si ca tratament, singur ori in combinatie cu plante sau alte produse terapeutice. Se poate consuma simplu cu lingurita in timpul meselor sau sub forma unui amestec cu miere. Impreuna, untul ghee si mierea isi potenteaza reciproc calitatile.

Unt ghee certificat bio

Aliment crud: untul ghee este o alternativa sanatoasa la untul traditional sau la ulei. Gustul untului ghee este placut, dulceag, mirosul frumos. Ideal pentru tartinare ca atare sau in amestec cu alte ingrediente pentru a crea diverse combinatii tartinabile (cu sardine, cu verdeturi, cu condimente picante, etc). Se poate folosi si in creme de cofetarie
Aliment preparat: se poate folosi oriunde ca si ingredient al untului clasic: pentru gatit si prajire dar si in produse de patiserie. Tratamentul termic nu altereaza gustul preparatelor, doar le imbogateste cu substante nutritive. Ghee nu elibereaza substante nocive la temperaturi ridicate.

BENEFICII POTENTIALE ALE UNTULUI GHEE PENTRU SANATATE:

    • SĂNĂTATEA INIMII

      Acizii grași Omega-3 pot ajuta la scăderea nivelului de colesterol nesănătos și să ofere un echilibru energetic din aportul de grăsimi. Multe studii arată că consumul de ghee poate duce la schimbări favorabile pentru unii markeri de sănătate a inimii. Într-un studiu controlat pe 206 adulți sănătoși, ghee a fost sursa de grăsime responsabilă pentru cea mai mare creștere a ApoA, o proteină în particule HDL care este legată de un risc redus de afecțiuni cardiace.

    • ENERGIE

      Gama largă de grăsimi care compun untul special ghee include acizi grași cu lanț mediu. Aceștia sunt foarte utili pentru organism și pot fi procesați de ficat și arși ca energie, fără a trece în țesutul adipos care contribuie la creșterea în greutate. Pentru sportivi sau pentru persoane cu un stil de viață activ, care au nevoie un nivel ridicat de energie, untul ghee poate furniza necesarul de energie pentru a trece cu vitalitate printr-o zi dificilă.

    • FĂRĂ REACȚII ALERGICE

      Untul ghee este aproape fără lactoză (având toate reziduurile de lapte înlăturate) și de aceea, persoanele cu alergie la lactoză sau intoleranță se pot bucura de gustul desăvârșit de “unt” sub formă de ghee, fără să se îngrijoreze pentru probleme gastrointestinale.

    • REDUCEREA INFLAMAȚIEI

      Ghee are acid butiric, unul dintre cei mai benefici acizi grași cu catenă scurtă de care organismul are nevoie. Cercetările recente arată că acidul buritic are capacitatea de a scădea efectiv inflamația în anumite părți ale corpului, în special în tractul gastro-intestinal. De aceea ghee este un aliment recomandat pentru persoane care suferă de colită ulcerativă (urmați sfatul medicului).

    • POATE ELIMINA RADICALII LIBERI

      Beneficiile pentru sănătate ale vitaminei A sunt larg mediatizate, iar puterea carotenoidelor în ceea ce privește eliminarea radicalilor liberi în organism este extrem de valoroasă. Când adăugați capacitatea antioxidantă a acidului linoleic conjugat și a acidului butiric la puterea vitaminei A conținută în ghee, aveți un SUPER ALIMENT care ar putea ajuta la reducerea stresului oxidativ în organism.

    • SĂNĂTATEA OCHILOR

      Nivelurile semnificative de vitamina A din ghee îl fac ideal pentru protejarea sănătății ochilor. Carotenoizii sunt antioxidanți cu specialitate în eliminarea și neutralizarea radicalilor liberi care atacă celulele maculare, prevenind astfel degenerarea maculară și dezvoltarea cataractei.

    • STIMULAREA SISTEMULUI IMUNITAR

      Acidul butiric, poate cel mai important element din ghee, a fost, de asemenea, asociat benefic cu stimularea producției de celule T, care sunt celulele puternice ale sistemului imunitar. Cu alte cuvinte, ghee poate susține buna funcționare a sistemului imunitar.

    • ALTE BENEFICII:

      – odata cu vechimea devine mult mai eficient in afectiuni neurologice, dependenta de droguri, stari de lesin, coma, semiconstienta, in afectiuni ORL, ale ochilor si pielii.
      – poate fi consumat si de persoanele cu afectiuni cardio-vasculare. In India, pacientii cardiaci pot sa primeasca cate doua lingurite de ghee la fiecare masa.
      – este bun pentru persoanele cu afectiuni pulmonare, in convalescenta dupa interventii chirurgicale, in dependenta de droguri, in afectiuni neuro-degenerative.
      – gastritele si ulcerele gastro-duodenale beneficiaza din plin de binefacerile untului ghee. Se indica consumul de ghee inainte de fiecare masa.
      – utilizat pe piele, gheeul ii reda acesteia supletea si prospetimea. Curata ranile si grabeste vindecarea. La indemana oricui, iarna cand pielea poate deveni uscata si crapata, aplicarea de ghee de mai multe ori pe zi cu masare pana la patrunderea lui, va readuce pielea la aspectul ei normal.

CONDIȚII DE PĂSTRARE ȘI CONSUM:

    • Se depoziteaza intr -un loc racoros , uscat , nu necesita refrigerare
    • Dupa deschiderea borcanului va recomandam sa-l consumati in timp de cel mult 3 luni de zile, cu conditia sa-l depozitati in spatiu racoros si uscat.

ÎNTREBĂRI FRECVENTE

    • ESTE UNTUL GHEE SIGUR PENTRU COPII?

      Ghee este o sursă benefică de nutriție care ajută la creșterea mentală și fizică a copiilor. Este bogat în nutrienți, inclusiv vitamine solubile în grăsimi precum A, D, E și K. Ghee este, de asemenea, format din compuși vitali precum CLA, acizi grași cu lanț scurt și cu lanț mediu. Adăugarea de ghee în dieta obișnuită a bebelușilor și a copiilor mici este benefică pentru aceștia.
      Ghee poate fi introdus bebelușilor încă de la 6-7 luni, când este considerat sigur pentru ei să înceapă pe semisolide. Ghee adaugă savoare alimentelor și astfel ajută nu numai la înțărcare, ci și la dezvoltarea palatului. Pentru un bebeluș cu vârsta cuprinsă între 6-9 luni, o picătură mică de ghee va fi suficientă

    • UNTUL MEU GHEE PARE RÂNCED

      Ghee durează cel puțin 1 până la 2 ani, dar merge rău dacă îl depozitezi prea mult sau în condiții proaste. Untul ghee se ține in locuri uscate si racoroase, dar nu neaparat la frigider
      Cel mai obișnuit mod în care ghee-ul se poate strica este râncezirea, ceea ce face ca să aibă un gust aspru și amar și, uneori, modifică mirosul într-unul care ar putea să vă amintească de vopseaua veche
      Unii vânzători pot spune că ghee durează pentru totdeauna, dar acest lucru nu este chiar adevărat – grăsimile devin râncede mai devreme sau mai târziu.
      Acestea fiind spuse, ghee-ul rămâne bun luni de zile chiar și fără refrigerare, deoarece constă în principal din grăsimi saturate și mononesaturate, ambele mai stabile decât grăsimile polinesaturate.
      Însă după deschidere, mai ales daca aveti un unt ghee bio, cum este acesta ar trebui consumat in maxim 3 luni

    • CÂT UNT GHEE POT CONSUMA ZILNIC

      Consumul corect de ghee depinde de vârstă, greutate și chiar stilul de viață.  Dacă duceți un stil de viață activ și aveți o sănătate medie, puteți include 2-5 lingurițe de ghee zilnic. Deci, dacă includeți mai mult de 2-5 lingurițe de ghee pur zilnic, ar trebui tratat ca „prea mult” pentru consum.
      Pacienții cardiaci ar trebui să-și consulte medicul înainte de a adăuga ghee în dieta lor.
      Desemenea untul ghee e recomandat și femeilor gravide sau care alăptează

Pentru mai multe informații puteți citi acest articol.

Diet Food este o companie specializata in produse bio dietetice fara carbohidrati, fara gluten din konjac si din soia si produse bio de tip superfood si superalimente: pulberi organice si amestecuri de pulberi organice speciale pentru detoxifiere, slabire, sportivi, energie zilnica.

Informații suplimentare

Valoare energetica la 100g

Marcă

Diet-Food