În stoc

Melasa neagra bio din trestie de zahar 450g Primeal

Melasa neagra este un indulcitor bio hranitor si usor de digerat

SKU: 3380390421058 Category:

Descriere

CARACTERISTICI:

  • produs bio, indulcitor bio
  • Gramaj: 450g

DESCRIERE:

  • Melasa este un produs secundar al procesului de rafinare a zaharului din trestia de zahar sau sfecla de zahar.
  • In cazul melasei negre, acestea sunt sucuri dulci extrase la a doua fierbere a materiilor prime.
  • Amestecul rezultat poate varia ca culoare, grosime si dulceata, dar este in general cel mai putin dulce, mai dens si mai intunecat decât cele anterioare. Cu toate acestea, este cel mai bogat in nutrienti.
  • Melasa poate indulci lichide, poate inlocui dulceata pe pâine, se poate folosi la prajituri sau chiar la marinarea carnii.
  • Melasa este comparativ nutritiva cu mierea, fiind insa total vegana si cu o aroma mai intensa situata intre caramel si lemn dulce.
  • melasa organica nerafinata provine din prelucrarea la rece a trestiei de zahar, astfel pastreaza toti nutrientii ei, cum ar fi sarurile minerale, oligoelemente si vitamina B6.

INGREDIENTE:

  • 100% melasa neagra* provenita prin presarea trestiei de zahar.
  • *ingrediente provenite din Agricultura Ecologica.
  • Alergeni: 0
  • Tara de origine: Paraguay
  • Certificator: FR-BIO-01

BENEFICII:

  • Este bogata in minerale precum Ca, K, Mg si vitamine precum vitamina B6.  Este de asemenea o sursa de mangan si seleniu.
  • O lingura de melasa contine doar 42 de calorii!
  • Este eficace, in completarea tratamentului anemiilor, altele decât cele generate de factori psihosomatici. Consumat in mod regulat, fierul din compozitia melasei va ajuta in lupta impotriva scaderii calitatii sau cantitatii de globule rosii ce au functia de a transporta oxigenul catre organele interne prin sistemul de circulatie sanguina. Acesta este unul dintre posibilele tratamente pentru hemoglobina scazuta!
  • Stabilizator de zahar din sânge – acest indulcitor are un indice glicemic de 55, adica mic spre moderat. Acest lucru il plaseaza undeva intre miere si siropul de artar, la fel de delicios si sanatos, dar, mai important, il puteti consuma fara sa va faceti griji cu privire la cresterea si scaderea nivelului de zahar din sânge
  • Melasa aduce un plus de energie si rezistenta. Datorita puterii sale de a preveni variatiile bruste ale nivelului de glucoza din sânge, melasa neagra va va face sa va simtiti mai energici in timpul activitatilor fizice zilnice. Nu va creste atât de mult energia reala pe care o aveti, ci va asigura o distributie uniforma a acestei energii in timpul antrenamentului, ceea ce va va imbunatati rezistenta.
  • Este un remediu natural anti-insomnie, datorita mix-ului Ca + Mg. Acest somnifer nu are efecte secundare nedorite si, este perfect potrivit persoanelor care sufera de diabet de tip 2 sau de rezistenta la insulina!
  • Ajuta la intretinerea sistemului osos si al articulatiilor. Calciul pe care il contine melasa neagra ajuta la vindecarea tesuturilor conjunctive si imbunatateste sanatatea generala a sistemului osos.
  • Melasa neagra poate ajuta la combaterea obosealei, anxietatatii si a stresului. Magneziul si vitaminele din grupa B sustin imbunatatirea concentrarii, a bunei dispozitii si a activitatii creierului in general.
  • Fierul, magneziul si calciul continute in melasa neagra ajuta, de asemenea, la calmarea simptomelor sindromului premenstrual si a crampelor menstruale care deseori il urmeaza.

UTILIZARE:

  • Melasa inlocuieste zaharul in lichidele care necesita zahar
  • Se poate folosi ca si inlocuitor al gemului sau al dulcetii si chiar ca inlocuitor al mierii de albine.
  • In patiserie coloreaza si parfumeaza produsele de patiserie cu o nota de caramel dulce, inlocuind o parte din zahar (aproximativ 10%). Astfel melasa poate fi incorporata deserturi precum prajituri, tarte, turta dulce,
  • Se poate consuma diluata cu apa sau adaugata la iaurt. Avem astfel o bautura dulce, hranitoare si usor de digerat.
  • Se poate folosi pentru marinarea diferitelor tipuri de carne, cum ar fi carne de vita, pasare si chiar delicatese din foie gras.
  • Poate fi adaugata la toate sosurile si alte marinade. Se potriveste bine cu condimente precum scortisoara si nucsoara sau chiar cu piper si coriandru.

CONDITII DE PASTRARE:

    • A se pastra intr-un loc racoros si uscat. Inchideti borcanul ermetic dupa deschidere si pastrati-l intr-un loc racoros.

INTREBARI FRECVENTE

ESTE MELASA UN ALIMENT BUN DIN PUNCT DE VEDERE NUTRITIONAL?

Melasa are continutul de zaharoza mai mict zaharul alb. De asemenea, contine multe minerale (calciu, magneziu, fier, potasiu) care contribuie la buna functionare a organismului.

MELASA ESTE CONTRAINDICATA PENTRU SARCINA?

Dimpotriva, se remarca efectele sale pozitive in combaterea petelor de sarcina si a disconfortului cauzat de menopauza. Continutul sau ridicat de calciu si vitamina D il face un ingredient ideal pentru formarea scheletului bebelusului. Pentru viitoarea mama, poate face sa dispara crampele legate de sarcina.

CONSUMUL DE MELASA AJUTA IN COMBATEREA CONSTIPATIEI?

Din punct de vedere al digestiei, consumul moderat de melasa in mod regulat, permite o digestie mai usoara, prin urmare, este un remediu pentru constipatie care nu trebuie trecut cu vederea.

 

Priméal va invita sa descoperiti una dintre cele mai numeroase si variate game de alimente bio si produse bio alimentare pentru mese sanatoase!

Informații suplimentare

Grasimi (lipide)

Sare

0.1g

Carbohidrati (glucide)

Proteine

Valoare energetica la 100g

Marcă

PRIMEAL

Creat in 1989, Primeal este un brand extrem de creativ bazat integral pe vegetal si bio si se remarca prin cateva repere importante: – descoperirea si lansarea produsului Quinoa in Franta si in Europa– introducerea Quinoa ca ingredient intr-o multitudine de produse– prima drojdie deshidratata– primele amestecuri echilibrate cereale-legume– primele paste parfumate natural– gama de paste pentru copii: nutritive si pline de inventivitate– producerea de preparate pentru paine organic:– descoperirea si lansarea produsului quinoa in Franta si in Europa– introducerea quinoa ca ingredient intr-o multitudine de produse– prima drojdie deshidratata– primele amestecuri echilibrate cereale-legume– primele paste parfumate natural– gama de paste pentru copii: nutritive si pline de inventivitate– producerea de preparate pentru paine organica– reabilitarea si valorificarea consumului de castane– produse traditionale si concepte noi, adaptate noului stil de viata al oamenilor