Cuprins:

1. Ce contine detergentul pentru vase BIO?
2. Ce efecte poate avea asupra pielii mainilor noastre un detergent conventional ?
3. Ce impact are asupra mediului inconjurator?
4. De ce sa folosim un detergent pentru vase BIO?
5. Recomandarile noastre
Ce contine detergentul pentru vase BIO?
 

Detergentii de vase bio conțin ingrediente 100% naturale precum bicarbonat de sodiu, uleiuri esențiale de lavanda, rozmarin, lamaie sau limeta, otet bio sau săpun de rufe, aloe vera, galbenele.

Acesti detergent nu au in compozitie coloranti, conservanti sau ingrediente animale, 10% din ingredient provenind din Agricultura ecologica.

Detergentii de vase bio hipoalergenici nu contin nici un fel de uleiuri esentiale fiind garantati fara – fara azuranti optici, fara coloranti, fara parfum, fara conservanti de sinteza

– non fititoxic conform normei FD-U44165
– fara uleiuri esentiale, fara tensioactivi ethoxyl

Acest tip de detergenti exista si in formula speciala pentru spalarea biberoanelor, suzetelor, pompelor de san si veselei pentru mancarea bebelusilor, si spalarea jucariilor.
Ce efecte poate avea asupra pielii mainilor noastre un detergent conventional ?
 

Unele din substantele utilizate in detergentii conventionale ataca pieal mainilor provocand multiple iritatii si generand senzatii de piele uscata.

Asta pentru că una dintre substanțele active din detergenții pentru vase este reprezentată de fosfați, la care se adaugă parfumuri care genereaza in cazul unora dintre noi reactii alergice.

Persoanele care sunt sensibile la aceste produse trebuie sa ia in considerare utilizarea produselor hipoalergenice, pentru a reduce riscul de producere a unor reactii alergice.

Una din cauzele dermatitei de contact al mainilor este faptul ca unele tipuri de detergenti de vase conțin substanțe care atacă pielea mâinilor noastre și provoacă iritații sau senzații de piele uscată.

Aceste substanta deterioreaza stratul superficial al pielii si indeparteaza acel film hidrolipidic care ne protejeaza.

Astfel dispare aceasta veritabila bariera a pielii care nu permite adncire iritatiilor sau penetratrea alergenilor

Testat dermatologic și cu pH-ul echilibrat, detergentul de vase bio Ecodoo este dur cu grăsimea, dar blând cu mâinile și cu mediul înconjurător.
Ce impact are asupra mediului inconjurator?
 

Multe riscuri pentru mediul inconjurator si implicit pentru sanatatea noastra sunt asociatea cu utilizarea produsele convenționale de curățenie, printre care și detergenții de vase.

Conform studiilor efectuate de Agentia pentru protectia mediului cele mai intalnite riscuri includ:

– Afectarea calității aerului
– Iritații ale pielii sau ale ochilor
– Poluare

Vremea și temperaturile extreme, poluarea crescută și toxinele din mediu și schimbările în securitatea alimentară pot cauza toate probleme de sănătate fizică și psihică.

Schimbările climatice afectează unii dintre factorii esențiali care influențează sănătatea umană, inclusiv:

– siguranța adăpostului

– calitatea aerului

– calitatea

– siguranța și furnizarea apei potabile

– disponibilitatea alimentelor

– nivelurile de nutriție din alimente

Pe măsură ce schimbările climatice progresează, cercetătorii se așteaptă la o creștere a problemelor de sănătate conexe.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), cercetătorii prevăd că anumite efecte ale schimbărilor climatice vor contribui la o creștere cu aproximativ 250.000 de decese pe an între 2030 și 2050 din condiții precum: stres termic, malnutriție, diaree, malarie.

Prin ce se diferentiaza un detergent BIO de unul normal?DiIntre avantajele oferite in ce priveste sanatatea si calitatea vietii enumeram:

–  ușor de folosit
–  complet non-toxici
– fara coloranti, fara parfum, fara conservanti de sinteza
– fara tensio activi etoxil
– nu polueaza si nu afectezmediul
– nu contine ingrediente animale
– ideali pentru cei care suferă de alergii
– consum de energie mica deoarece curta incepand cu temperature de 30 de grade celsius
– ambalati in ambalaje biodegradabile

Spre comparatie produsele de spălat vase conventionale conțin în mod obișnuit o gamă largă de substanțe chimice, cum ar fi agenți tensioactivi, balsam, înălbitori, parfumuri, conservanți, coloranți și alți aditivi.

Ambalajul produselor de curățat vase contribuie, de asemenea, la poluarea cu plastic.

1. Agenți tensioactivi: utilizați în detergenții de spălat vase pentru a reduce tensiunea superficială a apei și pentru a atrage grăsimea pentru a o spăla.

Se degradează lent, lăsând urme în sol și apă. Mulți agenți tensioactivi sunt toxici pentru pești și le ucid icrele.

2. Fosfați: reduc duritatea apei prin legarea sărurilor minerale și creșterea eficacității produsului de curățare.

Nivelurile ridicate de fosfat în căile navigabile pot provoca înfloriri de alge dăunătoare care epuizează oxigenul și eliberează toxine, ucigând peștii și plantele.

3. Agenți de înălbire: Majoritatea mărcilor conțin încă agenți de înălbire pe bază de clor care măresc eficiența spălării și ajută la îndepărtarea petelor persistente de pe vase.

Vaporii de înălbitor cu clor care sunt adesea eliberați în aer în timpul ciclului de uscare pe mașina de spălat vase pot cauza probleme respiratorii și agrava astmul.

Clorul este, de asemenea, toxic pentru pești și broaște și nu este ușor degradabil.

4. Parfumuri: sunt folosite în lichidele de spălat vase pentru a face produsul să miroase frumos.

Termenul de „arome” poate ascunde substanțe toxice care pot irita pielea și pot provoca migrene.

Aceste substanțe sunt, de asemenea, bioacumulative și dăunătoare mediului.

5. Conservanți: utilizați în produsele de curățare lichide pentru a preveni creșterea microbiană și alterarea produsului insa pot provoca hipersensibilitate și alergii.

Unii conservanți, cum ar fi triclosanul, sunt periculoși pentru sistemele noastre endocrine. Triclosanul este, de asemenea, bioacumulativ și problematic pentru mediu.

6. Alte ingrediente discutabile din produsele de curățat vase includ săruri alcaline, agenți anticorozivi, agenți de îngroșare și coloranți sintetici.

Ambalajele din plastic conțin aditivi și impurități care pot fi eliberate din materiale plastice, contaminând solul, apa, aerul și alimentele.

Sticlele și tuburile de plastic care ajung la gunoi contribuie la problemele gropilor de gunoi.
De ce sa folosim un detergent pentru vase BIO?
 

Prima si cea mai la indemana motivatie vine din faptul ca nu dorim ca odata cu mancarea sa ingeram substante chimice prezente in detergentii de vase, substante care de-a lungul timpului ne pot afecta sanatatea.

Pe de alta parte simplul act de a spăla vasele acasă poate avea un impact negativ asupra mediului înconjurător, din neglijența noastră.

Vestea grozavă este că există mulți detergenți de spălat vase accesibili și ecologici decât erau acum câțiva ani, permițând consumatorilor să ia o decizie de cumpărare mai înțeleaptă și mai informată.

De exemplu, lichidul de spălat vase bio Ecodoo folosește ingrediente active biodegradabile, 100% pe bază de plante, într-o formulă concentrată, ușor de clătit, cu spumă redusă, care reduce consumul de apă.

Testat dermatologic și cu pH-ul echilibrat, este dur cu grăsimea, dar blând cu mâinile și cu mediul înconjurător.

De asemenea, putem începe să folosim lichide concentrate de spălat vase, ceea ce se traduce și prin ambalaje reduse și emisii legate de transport, datorită greutății mai mici în transportul a ceea ce este, de fapt, apă.

Detergentul concentrat de spălat vase non-toxic de la Ecodo poate spăla de până la 5 ori mai multe farfurii decât lichidul obișnuit de spălat vase.

Deși îndepărtează eficient petele dure și uleioase, este, de asemenea, ușor biodegradabil.

În plus, este produs cu parfumuri fără ftalați – iarbă de lămâie și limeta, lavandă.

Alternativele naturale bio se produc în prezent atât pentru spălare manuală, cât și pentru mașina de spălat si sunt produsi atat in varianta lichida cat si de pulbere dar si tablete pentru masinile de spalat vase.
Recomandarile noastre
 

Recomandarea noastra se refera la toata gama de detergenti de vase Ecodoo, produse certificate ecologic Ecocert a caror caracteristici sunt extrem de valoroase si in acord cu necesitatea de a ne proteja familia.

Ii gasiti in variante de 500ml dar si economice de 1000ml, cu aloe vera, lavanda sau verbena sau ultradegresant cu otet si limeta sau menta.

Detergent bio vase cu aloe vera si lavanda 1L – ultraconcentrat cu aloe vera si lavanda, biodegradabil, foarte economic.

Curata, degreseaza si face sa straluceasca vasele. Emolient, protejeaza miinile.

Detergent bio vase ultradegresant cu otet si menta 1L – foarte economic: raport 1 la 4.

Curata, degreseaza si face sa straluceasca vasele.

Exista si detergenti de vase speciali care tin cont de categoria de beneficiari sau de sensibilitatea lor:

Detergent hipoalergenic biberoane si vesela bebelusi 500ml -Detergent bio hipoalergenic ultraconcentrat, special creat pentru spalarea biberoanelor, suzetelor, pompelor de san si veselei pentru mancarea bebelusilor, si spalarea jucariilor.

Produs biodegradabil formulat special pentru minimizarea reactiilor alergice

Detergent bio vase hipoalergenic 1L – ultraconcentrat, foarte economic. Fara uleiuri esentiale, coloranti, parfum sau alergeni. Curata, degreseaza si face sa straluceasca vasele fara a produce alergii. Protejeaza miinile

La final nu puteam uita produsele destinate celor care utilizeaza masinile de spalat vase

Tablete pentru masina de spalat vase – 30x20g – tablete de 20g ambalate individual pentru o mai buna protectie si eficienta.

Curata, degreseaza si face sa straluceasca vesela fara a lasa urme.

Fara fosfati si fosfanati, coloranti sau conservanti de sinteza contine oxigen activ iar o cutie ajunge pentru ajung pentru 30 spalari in apa cu duritate medie

Adiacent puteti folosi si:

Lichid clatire vase-formula ultraconcentrata 500 ml – Lichid ecologic cu ulei de menta, pentru masina de spalat vase. Lasa vasele stralucitoare fara pete de calcar.
D

Detergent bio lichid pentru masina de spalat vase 1L curata, degreseaza si face sa straluceasca vasele, eficace si in apa calcaroasa. Foarte economic, elimina urmele de la reziduurile alimentare. Daca se foloseste doza recomandata poate ajunge pentru 100 spalari.

Afișez toate cele 15 rezultate